maanantai 12. joulukuuta 2011

Ville Tietäväinen ja Harri Hannula: Hymyilevä kuu


- Minullakin on etiikkani, mutta tiedän myös, ettei viatonta olentoa maan päällä olekaan. Kaikki ansaitsevat kohtalonsa.
      - Kohtalolla tuskin on mitään tekemistä tämän kanssa.

Hymyilevä kuu on Ville Tietäväisen ja Harri Hannulan kokonaan yhteistyössä tekemä albumi. Molemmat ovat sekä piirtäneet ja käsikirjoittaneet tarinaa. Sarjakuvan tapahtumat sijoittuvat etelä-Thaimaahan Malakan niemimaalle.

Tarinassa seurataan muutamia viikkoja erään länsimaalaisen miehen elämää. Hänet on palkattu veistämään puupatsas eräästä katutytöstä. Puupatsaan ja sen tilaamisen syihin kietoutuu monen ihmisen kohtalot. Tapahtumiin liittyy vieraita uskontoja ja tapoja, mutta tarinan sisältämä symboliikka ei todennäköisesti avautunut minulle.

Tarina on ihan sujuva, mutta ei koskettanut sen enempää. Kuvat ja visuaalinen maailma ovat nekin ihan toimivia, mutta niitä kannattelemaan tarvittava Hymyilevän kuun tarina ei koskaan tuntunut lähtevän lentoon.

Kirjaan tartuin, koska halusin lukea lisää suomalaista sarjakuvaa. Tämän sarjakuvan kohdalla voi vain todeta, että tulipahan luettua. Enää yksi sarjakuva-arvostelu, lupaan! Sen jälkeen luvassa Murakamia.

 

Tämä sarjakuva sisältää:

-       Puun veistämistä
-       Rikkoontuvan kuljetusauton
-       Sairaan pikkutytön


Hämmentävää kyllä, sarjakuvasta ei löytynyt netistä muita arvosteluja. Toiseen tekijään, Ville Tietäväiseen, palaan esitellessäni herran toisen albumin Linnut ja meret.


Ville Tietäväinen ja Harri Hannula. Hymyilevä kuu. Kustannus Oy Jalava. 1995. 69 s.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti