lauantai 27. elokuuta 2011

Charlaine Harris: Dead Reckoning


Elokuun loppu on vilahtanut suorastaan petollisen nopeasti. Kesken on kaksi kirjaa, hyvä ja sellainen puolihyvä, mutta lukemisen vauhti on hidastunut. Siksi edellinen postaus tapahtui noin kaksi viikkoa sitten.. Mutta asiaan.

Uusin Sookie Stackhouse –romaani on rauhallinen. Rauhalla tarkoitan tässä sitä, että päähenkilöt pysyvät lähes paikoillaan Bon Tempsissä ja lähialueilla. Tapahtumia riittää, vampyyrit ovat komeita ja Sookie saa tippiä töissään. Rauhallisenpuoleisella temmolla varustettu kirja tuntuu ”välikirjalta”, jolloin Sookie pääsee kiinni jälleen mahdollisimman normaaliin elämään. Mikäli se on vain hänelle mahdollista. Hengähdystaukonsa aikana Sookiella on aikaa myös miettiä elämäänsä, ja nämä mietteet antavat potkua muutoksiin.

Dead Reckoning on yhdestoista osa Harrisin Southern Vampire Mysteries aka Sookie Stackhouse –sarjassa, ja sen ansiosta käsitin kerralla miksi kirjasarjan arvostelu on vaikeaa. Miten kertoa kirjasta ilman että paljastaa tulevia tapahtumia ihmisille jotka eivät ole sarjan aiempia osia lukeneet? En esimerkiksi löytänyt kirjasta yhtään hyvää lainausta, joka ei pilaisi osaa yllätyksistä. Kuinka arvostella kirjaa kuitenkin niin että juuri tästä kirjasta kiinnostuneet saavat arvostelusta jotain irti? Ja miten houkuttaa uusia lukijoita kirjasarjan pariin? Näiden suurten kysymysten äärellä päätin, etten aio enää kirjoittaa arvosteluja kuin kirjasarjan ensimmäisestä osasta, elleivät romaanit toimi itsenäisesti kuten Helena Wariksen Sudenlapset.

Pidän Harrisin kirjasarjasta, ja olen tyytyväinen uusimpaan osaankin. Sain teokselta mitä hain, mysteeriviihdettä, yliluonnollista ja aikaa tuttujen henkilöhahmojen kanssa. Seuraavaa osaa odotellessa.

Tämä romaani sisältää:
Komeita miehiä (niin eläviä kuin vampyyreita).
Isoäidin salaisuuksia.
Dramaattisen hiustenleikkuun.

Marjis odotti kirjalta enemmän, päätyen myös pitämään Dead Reckoningia välikirjana tapahtumien osalta. 

Terveiset kaikille lukijoille kissaltani, joka heti koneelle istuttuani alkoi ahkeran ja näköjään loputtoman kehräyspuskuoperaation minun ja näyttöni välissä.

Charlaine Harris: Dead Reckoning. Penguin Books Ltd. 2011. 325 sivua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti