perjantai 11. lokakuuta 2013

Mario Reading: Nostradamuksen aikakirjat sekä syyskuun luettuja"Alexi on leirin paras veitsenheittäjä. Hän tekee sitä sirkuksissa ja huvipuistoissa. Kaikki tietävät sen. Sen takia bulibasha päätti valita veitsituomion. Kaikki tajusivat että Alexi piti sinua syyttömänä Babelin kuolemaan. Muuten hän olisi halkaissut kätesi kahtia."

Tässä nopealukuinen ja mukaansatempaava kirja Da Vinci –koodin hengessä. On vanhoja mysteerejä (Nostradamuksen aikakirjat), salaseura (Corpus Maleficus), erikoisia ihmisiä (mustalaiset kulttuureineen) ja kaiken keskellä mies joka tempaistaan mukaan ikivanhan arvoituksen selvittämiseen.

Readingin trilogian ensimmäinen osa tarjoaa mielenkiintoisen arvoituksen mutta tyytyy loppua kohti yksinkertaisempaan vihjeiden seurailuun. Oivan pahiksen ja mukaan sotketut mustalaistavat tekevät tästä kirjasta kuitenkin hyvän välipalan joka tyydyttää lukunälän hetkeksi kunhan selviää verisistä kidutuskohtauksista. Jatkan varmaan seuraavalla osalla, Maya-ennustuksella, joskus.. kun sen helposti käsiini saan.

---
Syyskuun luetuista sitten. Välipalan jälkeen olikin hyvä syventyä parempaan, ja luin Cashoren Graceling-trilogian kaksi seuraavaa osaa Fire ja Bitterblue (ei vielä suomennettu). Ne olivat hyviä, mielenkiintoisia kirjoja ja suosittelen edelleen Cashorea fantasian ystäville. (Ensimmäisen osan arvosteluni löytyy tästä.)

Edelliskuussa luin myös Paolinin Eragon-sarjan Perillisen, joka lopetti tarinan hienosti (tästä kirjasta olisi voitu ottaa oppia miten sarja kuuluu lopettaa niin Ajan Pyörään kuin Taruun kolmesta miekasta!). Loppuun pääsi myös Charlaine Harrisin vampyyripor.. Sookie Stackhouse –sarja viimeisen osan Dead Ever Afterin sivujen myötä. Mukava sekin oli lukea, ja pidin tavasta jolla Harris lopetti sarjansa. Arvosteluja näistä syyskuun kirjoista ei tule, koska arvostelen vain ensimmäisen osan sarjasta.Suomentanut Pekka Tuomisto
Karisto Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti