lauantai 25. helmikuuta 2012

Dan Brown: Kadonnut symboli

”Mutta jos kaiverrus ei sisällä menneiden aikojen mysteereitä, tämä pyramidi ei ole vapaamuurareiden pyramidi. Legenda sanoo täysin selvästi, että vapaamuurareiden pyramidi rakennettiin suojelemaan menneiden aikojen mysteereita.”

Oli aika tarttua Dan Brownin Seuraavaan Suureen Menestysteokseen Da Vinci –koodin jälkeen. Robert Langdon ratsasti jälleen.

Romaani alkoi lupaavasti mystisissä ja vaarallisissa tunnelmissa, mutta pian aloin miettimään, eikö tämä ole koettu jo aiemmin? Vanhat, tutut elementit sekoitettiin hieman eri järjestykseen kirjan sivuille, Langdon piti puisevia puheenvuoroja, tapasi ihan miellyttävän naisen eikä muistellut edellistä heilaansa. Muutaman kerran kirjaa ei halunnut laskea käsistään, muutaman kerran sen lukemisen halusi lopettaa eikä koskea enää uudelleen. Luin sen kuitenkin läsähtävään loppuun saakka.

Paremmankin kirjan voitte lukea, jos haluatte joskus keskinkertaista väliviihdettä (mielestäni paras kirjailijan teos on Enkelit ja Demonit). Da Vincin suosiota olisi varmasti ollut vaikea ylittää, mutta tämä tarina ratsasti varmasti mukavasti tekijänsä nimellä hyviin myyntilukuihin. Kirja kääntämässä oli kolme suomentajaa, jotta se saatiin ajoissa joulumarkkinoille! Tämä saattaa selittää osaltaan vähemmän sujuvan lukukokemuksen.


Tämä romaani sisältää:

-    Vapaamuurareita (yllätys..)
-    Viittaus Robertin uimaharrastukseen (yllätys..)
-    Hakkerin.



Dan Brown. Kadonnut symboli. WSOY. 2009. 460 s.
Suom. Kimmo Paukku, Hilkka Pekkanen ja Jukka Saarikivi.

1 kommentti:

  1. Tämän aloitin jo kerran mutta jätin kesken. Olen tykännyt kaikista muista Dan Brownin kirjoista mutta tämä ei vetänyt mukaansa samalla tavalla. Jäi kuitenkin sen verran kiinnostamaan miten kirja loppuu, että yritän varmaan vielä uudelleen jossain vaiheessa tuota.

    VastaaPoista